STALL REVA ÖSTERGÅRD

 Stallet är fullt

 

 

 

Ett helt underbart stall med högt i tak, takfläkt, fina boxar, fönster som öppnas upp på sommaren samt så har varje box ventilation. Härliga hagar, ridhus, liten paddock, liten terrängbana, spolspilta, uppvärmd sadelkammare, täckeshängare i logen där man har plats för täcken m m.

Kallhyra 1350 kr/mån, i priset ingår tillgång till ridhuset öppna tider, belyst liten paddock och terränghagen. Inga täckesbyten/skydd ingår, däremot så sätter vi på/tar av utetäcken vid behov. Önskas övriga täckesbyten/skydd är kallhyran 1800 kr/mån. 

Hästarna går ute mycket, senhöst/vinter/vår släpps hästarna ut mellan 06.00-07.30, tidigast ingång klockan 18.00 (väldigt ovanligt, endast vid riktigt ruskigt väder) men de är normalt ute till 20.00. Förutom fantastisk hage har de även en ligghall på 77 kvm som vi alla hjälps åt att mocka ur.

Sommartid går hästarna ute ca 22 timmar, insläpp vid varierad tidpunkt på dagen för att äta kraft och lite hö (för att säkerställa att magarna är hela tiden hålls igång med hö, dvs ingen "installningschock") och vila i ca 1-2 timmar, sedan går de ut igen.

Hästarna har fri tillgång till hösilage i säker foderhäck under senhöst/vinter/tidig vår, på morgonen ges kraft inne och sedan äter hästerna ute, när hästarna går ute till sen kväll så får de kombinerad insläpp och kvällsmat vid 21.00. Vid tidigare ingång (vid extremt dåligt väder) ges lätt högiva.

Hästarna går tillsammans så det är viktigt med en häst som kan gå med övriga då vi inte tillämpar uppdelning av hästarna i olika hagar (dock naturligtvis vid nyuppstallning samt skada av häst, då används hagen bredvid paddocken och då är det ägarns ansvar att ta hand om hästen).

Vi tar de flesta fodringar/utsläpp och insläpp, dock fn behövs hjälp med utsläpp vissa vardagar pga skadad hand. "Krav" är att hyresgästerna kan ställa upp vid behov, tex när vi ska iväg och tävla, åka på semester och behöver stalljour, vi kommer naturligtvis prata om det i god tid när vi så kan, kan ibland bli med någon dags notis pga omständigheter. Sen uppskattas det ju om hyresgäst hjälper till med fodring och in/utsläpp när det passar.

Vid avmaskning så hjälps alla hyresgäster till och städa upp i hagarna, analys görs på våren.

Hö/hösilage/halm/betfor/havre/mineraler/salt köps av oss för att underlätta hantering, pris ges vid lämnade av foderstat.

Tillgång till tvättmaskin där man betalar per tvätt enligt prislista.

Vi har ett lätt solarium, ingår ej i kallhyran, pris per användning/tid.

Jag har även träningar i både dressyr och hoppning så vi ser gärna en inhyrning som är intresserad av att träna, vi tar även hit välrenommerade tränare ibland.

Vi arrangerar även pay and jump/pay and ride, löshoppning m m och ser gärna att ni kan hjälpa till vid event, framförallt pay and ride samt pay and jump.

För bilder och mer information om stallet (spolspilta, sadelkammare, täckesrum mm), hagarna, ridhuset, paddocken, terränghagen, omgivningar se under fliken Gården och de underliggande flikarna.

Hästen måste kunna uppvisa nyligen gjort träckprov samt vara vaccinerad.
 
Mer information om övriga rutiner/ändringar m m ges vid möte. Vi har självklart skrivna avtal.
 
Intresserad, kontakta mig! Se fliken kontakt för all information (eller följ nedanstående länk).